Den tekniske version

De essentielle olier virker på 3 måder. Her har jeg skabt en kort version.

Fysisk 

De essentielle olier er planternes immunforsvar. Da menneskeceller og planteceller overordnet er ens, har olierne en umiddelbar adgang til vores celler. Det betyder, at olien derved får umiddelbar kontakt til vores immunforsvar og herved hjælper os tilbage til en tilstand af indre ligevægt (homøostase). Således støtter olierne vores krop til at finde tilbage til en naturlig balance og sundhed.


Følelsesmæssigt
 

Vores lugtesans har en direkte forbindelse til det center i hjernen som styrer vores følelser og humør. Det er ikke noget vi er bevidste om, men måske du genkender, at en lugt/duft kan sætte dig i forbindelse med et minde? Særlig duft af pibetobak bringer mig ALTID tilbage til mine kollektivdage :o) 

Igennem lugtesansen får olierne adgang til at stimulere vores stemninger og følelser i en retning som gavner os. Virkeligheden er nemlig, at vores krop på celleplan kender til dufte, som vi ikke nødvendigvis selv har mødt aktivt. 

Vores DNA er noget vi arver og derved har vi erindringer med fra tidligere generationer. Man ser feks, at angst er noget som går fra generation til generation. Selvfølgelig kan man sige at adfærden kopieres af den næste generation (arv og miljø) – omvendt så er det lige så rimeligt at antage, at vi er født med en grad af programmering. Vi fødes ikke som et blankt stykke papir. 

Energetisk 

Forskning viser, at alt vibrerer med en frekvens som kan måles i megahertz. Jo højere frekvens – des mere levende/vital. 

Bruce Taino (Eastern State University, Wasington) kortlagde i 1992 at kroppens vibration falder, når vi er syge. En rask krop vibrerer med 62-68 mHz. En syg krop vibrerer fra 42-58 mHz. 

En del af studiet viste at negative tanker sænkede frekvensen med 12 mHz, mens positive tanker øgede frekvensen med 10 mHz. Bøn og meditation øgede frekvensen med 15 mHz.

Undersøgelser viser, at rene essentielle olier øger vibrationen i kroppen og derved øges kroppens evne til at bekæmpe sygdom og holde vores vitalitet høj og sund. 

Det hænger så godt sammen, med det jeg oplever. Nemlig at olierne generelt forløser menneskers spændinger. Ord jeg hører er, at de føler sig opløftet. Dels fordi fysiske problemer forsvinder – men flertallet oplever ligeledes, at deres tungsind letter, at deres søvnproblemer forsvinder, at vreden og offerstrukturen opløses og alt i alt, at deres livskvalitet bedres. 

Er du blevet nysgerrig på oliernes indvirkning på dit liv, så gå på nedenstående link og søg på den lidelse du ønsker viden om. Skriv eks. “allergi essential oil” i søgefeltet på siden – så er der mange medicinske forskningsartikler omkring emnet. 

God fornøjelse