Mit forhold til kroppen

Du er afhængig af din krop.

Sådan er det bare.

Uanset om din tro er, at kroppen er sjælens hylster, eller du er til den mere videnskabelige teori – så er din livskvalitet tæt knyttet til, hvordan din krop har det.

Vi ved det godt – men sandheden er for de fleste, at kroppens funktioner er noget vi tager for givet.

Vi går ikke og overvejer, hvordan livet ser ud, hvis kroppen svigter – vi lever bare.

Da jeg blev syg, da mistede min krop al sin energi, min venstre side blev slap og jeg havde svært ved at gå – da fik min krop min fulde opmærksomhed.

Jeg begyndte at overveje HVAD jeg kunne gøre for min krop. Eller måske mest – hvad havde jeg gjort ved den? 

Du har forhåbentlig en sund og frisk krop – og måske siger du: 

“Jeg træner jævnligt, jeg spiser rimeligt sundt, jeg sover som jeg skal – så jeg passer på min krop.” 

Det var, hvad jeg med ro kunne sige, inden jeg vågnede op til en helt ny verden. 

Jeg var i super form fysisk. Eller sådan så det ud. For set i bagklogskabens lys, så forsøgte min krop at fortælle mig, at det ikke gik så godt.

Jeg fik mystisk kløende udslet, men det kan man jo få hormoncreme for. 

Jeg havde susen for ørerne og hjertebanken, men jeg havde 5 børn i huset, en mand med meget på hjertet og så lidt for travlt i perioder, så…… 

Jeg fik voldsomme hovedpiner, vågnede med et væskefyldt ansigtet, havde uro i benene, min vægt steg, ….. men …… igen det er vel det en stresset krop gør. 

Jeg løj for mig selv. Jeg havde en forklaring på det hele. Jeg havde faktisk oplevelsen af, at jeg gjorde noget for at passe på mig. 

Jeg tog smertestillende medicin, når min krop havde for ondt til at jeg kunne overholde mine aftaler. Jeg dulmede med en god middag. Jeg tog en fridag, så jeg havde tid at nå det, jeg ellers ikke nåede. Det faldt mig sket ikke ind, at min krop havde et budskab. At det kunne gå så galt, at jeg mistede min mulighed for at gå på arbejde, lege med mine børn, socialisere etc.

 

Mit første møde med en markant anderledes tankegang var i Indien hos en læge som var specialist i ayurvedisk medicin. Ayurveda betyder “Livets videnskab”. Denne behandlingsform kan spores 7000 år tilbage og er en del af næsten alle Inderes liv. 

Lægen var nærmest forvirret over, at jeg ikke forstod at mine maveproblemer hang sammen med, at mit liv havde været for fyldt med alvorlige hændelser. Jeg havde tydeligvis ikke fået mine oplevelser fordøjet endnu. 

Jeg troede faktisk han lavede fis med mig. 

Hans ord om mit overaktive immunforsvar var: “Dit immunforsvar er så stresset, at det tror, at der er fare på færde hver gang telefonen ringer, det banker på døren, posten kommer, nogen råber etc. Dit immunapparat angriber både dine raske og syge celler. Det er for stresset til at se forskel.”

Det er forenklet fortalt – jeg var i behandling i 14 dage morgen og aften, fik deres form for medicin, de lavede speciel mad til mig etc. og det ér virkelig en helt anden behandlingsverden end den vi har her i europa.

Jeg var rundt på gulvet de første dage – men langsomt gav det mere mening, end alt andet jeg havde prøvet, Jeg begyndte at mærke behovet for at jeg tog mere ansvar for mig egen behandling og det skubbede mig igang med at undersøge sammenhængen mellem krop og psyke. 

I dag føles det som om at mine mange uddannelser og kursusforløb som socialrådgiver, krops- og gestaltterapeut, systemisk familie behandler, bodytranslatør, kurser i kognitiv behandling, seminarer med Love & Forgiveness m.m., sammen med al den erfaring jeg har opsamlet, er blevet til en værktøjskasse som gør, at alt giver mening. 

Jeg er vokset op med symptombehandling. 

Hvor er der mange i vores generation som har det som en naturlig del at tage smertestillende. Folkeskole børn har det som en naturlig ting i tasken og undersøgelser viser, at især piger spiser dem hist og pist gennem ugen til at tage hovedpine, mavesmerter, menstruationssmerter, dårligt humør ….etc. 

Vi voksne er virkelig nogle dårlige rollemodeller.

Jeg har været gift med en læge i 14 år og hans videnskabelige fokus og min søgen har skabt mange diskussioner – og på en måde har jeg vundet ham over på min side. 

Det lyder som en sejr – men i virkeligt er sejren ikke min, men kroppens.

Min krop har vist os begge, at den medicin jeg har modtaget ikke hjalp, nærmest tværtimod, grundet bivirkninger. 

Det mest virksomme har været møder med dygtige behandlere, som tænkte ud af boksen, godt krydret med min egen nysgerrighed og ydmyghed for min krops behov.

Jeg er IKKE IMOD medicin, læger eller sygehuse.

Jeg er FOR, at vi selv tager ansvar. Ingen læger eller behandler kan vide hvad der er godt for din krop. Der findes ikke en butik du kan gå ind i og købe et godt helbred og gå glad ud igen.

Der er kun en vej, og det er at lære at registrere og respektere når kroppen siger STOP og når den sukker af veltilfredshed. Så har du noget at gå ud fra. 

Man får ikke ondt i nakken af at skrive på en computer. Man kan sidde i timevis og skrive hvis det nærer dig – andre gange kan 10 minutter med et budget give spændinger i ryg, nakke og hoved. Kroppen har et budskab. Oftest er budskabet – STOP OP og bliv mere bevidst om kroppens signaler.

I dag har jeg et nært forhold til min krop. 

Det betyder at jeg i dag – flere gange dagligt pr automatik undersøger om min krop har noget “på hjertet”. 

Det er ganske let. 

Det er bare at stoppe op, trække vejret, lukke øjnene og så scanne kroppen igennem. 

Man skal øve sig – men det er lettere end du tror.

Jeg vil i MadeByHandWithLove.dk dele information om de “hjælpere” – behandlere jeg finder berigende. 

Jeg vil dele de måder jeg forkæler min krop og den måde jeg forstår min krop. 

Måske noget kan inspirere dig – måske du synes det er noget fis! – du bestemmer – og alt er okay for mig 🙂 

Kærligst Nicooline Flor